divendres, 13 d’abril de 2012

SETMANA DE LA SOLIDARITAT

Hola, sóc la Lisa i jo explicaré com és "LA SETMANA DE LA SOLIDARITAT" a la nostra escola. Aquesta setmana es tracta de ser solidaris amb la gent, a apendre a compartir i no demanar el que no necessitem. El cicle mitjà hem estat portan llegums a l'escola per donar al banc d'aliments i que ells els donin a la gent necessitada. El dilluns vam portar llenties, el dimarts cigrons i el dimecres mongetes.
Hem estat viatjant per Europa i Amèrica del Nort; Àsia i Àfrica per aprendre com és l’educació.
Cada classe era un continent, anavam viatjant per tres grups: el de les "MAQUINETES" , el dels "LLAPIS", i les "GOMES". Cada dia anavam a un continent.
El dimarts vam estar l´Âfrica, allà vam veure cóm vivien i les seves costums dels nens i nenes: es llevan molt d´hora per anar a l´escola, allà només hi tenen un professor per tots els nens, comparteixen el poc material que tenen, estudien el seu ambient, la construcció de l´aula segurament està feta per els mateixos. Més tard vam anar al parc la TORRASSA on vam actuar tots plegats com si fossim nens del Âfrica, vam esmorzar i estudiar el nostre ambient (arbres,...etc), també vam ballar varies caçons, la (NA NA É i AI MÓ). A la tarda varem jugar a jocs del Âfrica (AWALE i YOTÉ).
El dimecres vam estar veien unes fotos i un video de nens del Âsia, també vam respondre unes preguntes sobre com vieuen els nens al Nepal. Una de les tradicions dels nens del Nepal és anar descalços a classe tot el dia, nosaltres també ho hem provat, asseguts a terra utilitzant uns bancs com a taules; els nens al Nepal seuen molt junts a l´escola.
El dijous tocava anar a Europa i Âmerica del Nort; per desgracia no vam poder anar per què era vaga general, llavors vam aprofitar per jugar al pati i a classe tot el dia.
El divendres vam anar a la plaça Espanyola, i en Jaume Barri ens va cantar unes cançons i passos per ballar tots plegats. Per últim ens va cantar la cançó de "UNA SOLA VEU" que és la que hem utilitzat aquesta setmana de la Solidaritat.
Espero que us hagi agradat aquesta Setmana.
Fins aviaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat
 Lisa García

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada